MMA / Grappling

De snelst groeiende vechtsport op dit moment is MMA. MMA staat voor Mixed Martial Arts waarbij men zowel staand als op de grond technieken leert. Stoten, trappen, werpen, klemmen, control posities je kun het zo gek net bedenken. Alles kom aan bod bij MMA.

Sportcentrum Woerden heeft hiervoor meerdere leraren beschikbaar met zeer ruime ervaring in het Grappling, Braziliaans Jiu Jitsu, Kickboksen,  en traditioneel Jiu Jitsu. 

Deze sport kan recreatief en wedstrijd gericht beoefend worden.

 

MMA en Grappling kan door iedereen beoefend worden en onze groep is daardoor ook zeer divers, waarbij iedereen voor elkaar klaar staat.


Fase 1: Het staand gedeelte

Men leert in het staand gevecht de technieken die voor MMA het best werken. Kort en zeer doelgericht, want het draair nu eenmaal om het resultaat. 

Men krijgt dan ook altijd een gedeelte van de les trap en stoot technieken en het clinchen. 

Er komt ook altijd een vorm van sparren bij kijken wat altijd onder toezicht wordt gedaan.

Fase 2: Van staand naar de grond

Onze leraren die zelf ervaring hebben in het MMA , Judo, Jiu Jitsu en Grappling weten als geen ander hoe de transitie gemaakt moet worden van staand naar de grond.

 

Het opzetten van een werptechniek met doorvoering op de grond om vervolgens positie te verbeteren is altijd een kern element bij onze lessen.

 

Fase 3: Het grondgevecht

Vaak komt bij MMA het gevecht op de grond. Hierbij worden worsteltechnieken , BJJ en Grappling technieken geleerd om zichzelf  weerbaar te maken in alle posities.

Tevens is er de focus dat men zich ook leert te verdedigen op de grond en in sommige gevallen snel weer op te staan. 

 

AMICI MMA / Sportcentrum Woerden draait op hoog niveau mee met MMA en Grappling en is bijna altijd wel aanwezig op de grotere gala's in Nederland en België.

 

Door de variatie van onze trainingen is er ruimte voor iedereen om deze sport te beoefenen en er uit te pakken wat hij of zij het leukste vindt.  

De trainingen zijn intensief, maar er is altijd tijd voor een dolletje.

Ervaring op vechtsportgebied is niet nodig en wij zorgen ervoor dat je alles stapsgewijs leert onder toezicht van meerdere leraren per les!AMICI MMA op Instagram

Volg ons op instagram op AMICMMA of bekijk hieronder de laatste 6 technieken. Wil je het fijne er van weten, kom dan een proefles meedoen!